Dermaroller

Een operatieve ingreep is voor u een brug te ver en toch wilt u een behandeling die je een duidelijk zichtbare huidverbetering geeft!

Goed nieuws! Derma Roller is een innovatieve manier om cel- en huidvernieuwing te bekomen en dit zonder de opperhuid te beschadigen.

Een cilinder met 162 of 192, naargelang de toepassing, minuscuul kleine naaldjes brengt in uw opperhuid gecontroleerd microwondjes aan. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw en gezond weefsel extra gestimuleerd. Een strakker, gladder en jonger uitziende huid is het resultaat.

Deze behandeling wordt ook sterk aanbevolen bij personen met gewone of acnélittekens, grove poriën, rimpels en een algemeen verouderde huid.

Uitgebreide uitleg
ik heb een vraag
Hebt u na het lezen van de uitleg over een bepaalde behandeling nog vragen, aarzel niet om ze ons te stellen. Dit kan telefonisch of uiteraard ook in de winkel.
051/20 23 94

Dermaroller, de eerste en enige met een ISO 13485 certificaat
De Dermaroller® therapie is een, wat men in vaktermen noemt, een micro-chirurgische needling behandeling. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels.

Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid.
Deze therapie, ook wel de Collageen Inductie Therapie (C.I.T.) genoemd, is ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies. Het kan enkel veilig worden uitgevoerd met gecertificeerd medisch materiaal.

Resultaten
De Dermaroller® therapie resulteert in een duidelijke verbetering van de huidtextuur bij onder andere acnélittekens (jonge of oude), “gewone” littekens, grove poriën, verouderde en zonbeschadigde huid, rimpels en lijntjes in aangezicht en décolté. Op het lichaam is de behandeling geschikt voor striae (striemen) en littekens.

Acnélittekens (jonge of oude). Bij bepaalde mensen leidt acné in hun puberteit tot ernstige ontstekingen met blijvende misvormende littekens tot gevolg. De uiterst fijne naaldjes van de Dermaroller doorprikken het hardere weefsel van de littekens. Enkele dagen na de behandeling zullen nieuwe fibroblasten en haarvaten het doorprikte littekenweefsel indringen. Deze beide processen leiden tot de vorming van nieuw weefsel om het oude litteken “op te vullen”. Harde littekens worden weer zacht, oneffenheden zoals putjes in de huid verminderen zichtbaar en kleurafwijkingen worden duidelijk minder. Vaak zijn er meerdere (3 à 5) behandelingen nodig zijn om voldoende nieuw weefsel aan te maken.

Littekens. Niet alleen door acné kan de huid littekens vertonen. Ook diepe schaaf-, snij- of operatiewonden kunnen tot littekens leiden. Ook hier doorprikken de uiterst fijne naaldjes van de Dermaroller het weefsel en zullen nieuwe fibroblasten en haarvaten tot de vorming van nieuw weefsel leiden. Harde littekens worden weer zacht, oneffenheden in de huid verminderen zichtbaar en kleurafwijkingen worden duidelijk minder. Ook hier kunnen er meerdere (3 à 5) behandelingen nodig zijn om voldoende nieuw weefsel aan te maken.

Om een verouderde en zonbeschadigde huid nieuw leven in te blazen is ook de Dermaroller-behandeling een uitstekende keuze. De verslapte huid wordt door de versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, collageen- en elastineweefsels terug steviger en strakker. Ook een betere doorbloeding van de huid zorgt voor een minder grauwe maar frissere teint. Volgens de individuele huidtoestand zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Rimpels en lijntjes worden door de aanmaak van vele nieuwe huidcellen afgevlakt en zijn dus minder diep. Echt diepe rimpels zijn echter moeilijk te behandelen en vragen om fillers, botox of lifting. Volgens de individuele huidtoestand zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Striae of striemen veroorzaakt door de uitrekking van de huid tijdens de snelle groei in de pubertijd of tijdens de zwangerschap zijn met cremes of met laser moeilijk te behandelen en het resultaat is meestal erg beperkt. Een Dermarollerbehandeling zal ook niet voor een mirakel zorgen maar na een 3-tal behandelingen krijgt men meestal toch een verbetering van de huidskleur en zijn de striemen iets minder opvallend.                                                                                                                                                                                                                                        Salonbehandeling
Onze medical Dermaroller® bevat 162/192 microscopisch kleine naaldjes tussen de 0,5 en 2,0 mm lengte. Voor artsen is er nog een roller met 2,5 mm naalden, speciaal voor het behandelen van brandwonden. Door volgens een bepaald patroon te werken ontstaan er per cm2 tussen de 250 en 300 microscopische perforaties en kanaaltjes in de huid (dermis). Geheel pijnloos is deze behandeling dan ook niet. Om de pijn te verzachten wordt er net zoals bij permanent make-up eerst een verdovende creme op de huid aangebracht. Ook kan er een 30-tal minuten voor de behandeling een pijnstiller worden ingenomen.  Pas op niet alle pijnstillers komen in aanmerking !!! Vraag ons om advies.

Tijdens de behandeling worden er ook bloedvaatjes aangeprikt zodat er ook bloedplaatjes vrijkomen die op hun beurt groeifactoren vrijlaten die de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleren. Dit is een natuurlijke herstelreactie van de huid.

Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, tot wel 200 keer beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen van uw verzorgingsproducten op te nemen. Tegelijk betekent dat, dat u zeer kritisch moet zijn in hetgeen u op uw huid gebruikt. Laat u ook hier door ons deskundig adviseren. Na de behandeling zal de textuur van de huid veranderen en na zes tot acht weken op zijn top zijn.

Pas na deze zes tot acht weken kan een eventuele vervolgbehandeling plaatsvinden. Het gemiddeld advies is drie behandelingen voor het optimale resultaat. Bij diepere littekens en afhankelijk van het herstelvermogen van de huid, kan dit mogelijk vijf à zes behandelingen zijn maar altijd met een ruime tussenperiode. De huid moet voldoende tijd krijgen om zich opnieuw perfect te herstellen!

Een behandeling met de Dermaroller® kan op alle gewenste huidoppervlakten van het gehele gelaat en lichaam worden uitgevoerd.

Onmiddellijk na de behandeling zal de huid er, afhankelijk van de (huid)gevoeligheid, rood uit kunnen zien en warm en stevig aanvoelen. Ongeveer een uur na de behandeling zal de roodheid over het algemeen met gemiddeld 50% zijn verminderd.

De volgende dag zal de gevoeligheid nagenoeg verdwenen zijn en kunnen de dagelijkse activiteiten weer zonder hinderlijk gevoel worden uitgevoerd. Gebruikt u producten met fruitzuren dan adviseren wij u hiervan 3 dagen te onthouden.

De roodheid mag worden weggenomen met uitsluitend zuivere minerale foundation (zoals bijvoorbeeld de make-upproducten van Jane Iredale).

Een goede beschermer tegen UV-stralen  is zeker de eerste week noodzakelijk. De huid is namelijk kwetsbaarder en zonlicht kan dan schadelijke gevolgen hebben. Laat u dus goed voorlichten door één van onze schoonheidsspecialistes.

De eerste dagen na de behandeling kan de huid droger dan normaal aanvoelen en een beetje schilferen. Gebruik in ieder geval de eerste dagen meermaals per dag een goed hydraterend product , maar zonder minerale oliën en/of parabenen. 
 
Home Care Dermaroller®
Om het effect van een Dermaroller® behandeling te vergroten is er de Home Care Dermaroller®. Deze bevat 192 naaldjes, maar met een kortere lengte (0,2 mm).

Wetenschappelijke studies toonden aan dat bij normaal gebruik slechts 0,3% van de actieve bestanddelen uit cosmetica in de huid dringen. Dermaroller® verhoogt de infiltratie van de actieve cosmeticabestand-delen met maar liefst 200%.

Dit betekent tegelijkertijd dat u zeer kritisch moet zijn ten opzichte van hetgeen u op uw huid aanbrengt. Geen synthetische conserveringsmiddelen (parabenen), geen geurstoffen, geen kleurstoffen en geen minerale oliën. Wij bevelen de producten van Environ bijzonder aan en zeker bij gebruik van de Dermaroller.

Bij Dermaroller® behandelingen gebruiken we steriele disposable (voor éénmalig gebruik) materialen welke zijn gecertificeerd volgens ISO 13485. Kwaliteit en veiligheid zijn dus gegarandeerd.
 
De therapeutische Dermaroller® mag daarom alleen door getrainde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten uitgevoerd worden.

Let op: Om geen huidinfecties en huidbeschadigingen op te lopen aanvaardt u best geen behandelingen die uitgevoerd worden met een microneedling instrument welke geen ISO 13485 certificaat voor medische doeleinden heeft.

Environ

Endermolift

Ontharing

Shiseido: basis verzorging

Wimperlifting

Shiseido express verzorging

Gelaatsverzorgingen

Shiseido zen-verwen verzorging

Skin Rejuvenation PLS

Shiseido zuiverende verzorging

Shiseido Future Solution LX Yutaka verzorging

OxyGeneo + TriPollar

Shiseido exclusieve manverzorging

Lichaamverzorging

Hot stone massage

Shiseido behandeling met alginaatmasker

Spraytanning

Kruidenstempelmassage

Kleurenanalyse

Kaarsmassage

LPG endermologie

Lichaamsmassage

lichaamsverzorging

Harsmethode

T-away

Definitieve ontharing: PLS3

Duo cabine

Foreo Luna

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vancora maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie