Skin Rejuvenation PLS

Couperose, rode adertjes op wangen of neus, acné rosacea, spinadertjes, bloedblaasjes, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, sproeten, zwangerschapsmasker, recente littekens en kleine haarvaatjes op de benen kunnen vanaf heden doeltreffend bij ons worden behandeld.

Je leeftijd maakt hierbij niets uit en het is ook niet belangrijk hoe lang je deze huidproblemen al hebt.

Afhankelijk van de mate waarin deze huidproblemen zichtbaar zijn, zullen één of enkele behandelingen nodig zijn om deze te verwijderen.

Uitgebreide uitleg

VASCULAIRE afwijkingen/aandoeningen
De opgesomde afwijkingen/aandoeningen hebben allemaal iets met het bloedvatenstelsel te maken en kunnen met succes behandeld worden.

  • Couperose/Acné Rosacea: Is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode vlekken in het gezicht. Deze rode vlekken ontstaan door toename en uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes onder de huid. Dit gebeurt vooral rond de wangen en neus. In extreme gevallen van couperose kan zelfs bijna het gehele gezicht rood worden. Er kunnen soms zelfs pustels (puistjes) te zien zijn. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel acné rosacea genoemd, maar zij heeft niets met acné van doen.
  • Spinnenkopjes (Spider Naevi): Is een huidafwijking net onder het huidoppervlak  bestaand uit kleinere bloedvaatjes die uit een centraal punt vertrekken.
  • Teleangiëctasieën: Zijn blijvend verwijde bloedvaatjes vlak onder het oppervlak van de huid, zichtbaar als rode vaattekening met maximaal 1 millimeter doorsnede. Roodheid zonder dat er een vaattekening zichtbaar is, wordt erytheem genoemd. (Erytheem kan niet met lichttechnologie worden behandeld.)
  • Beenvaatjes (Spider Veins, berkentwijgjes, besemrijs): Zijn fijne gesprongen haarvaatjes die zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomen. (Niet te verwarren met spataders die een verwijding van aders zijn en niet van bloedvaatjes. Spataders liggen dieper in de huid en kunnen we niet met lichttechnolgie behandelen.)

Hoe werkt de behandeling ?
Voor de behandeling van vasculaire aandoeningen passeert een krachtig gefilterd licht de opperhuid en word de warmte die hierdoor ontstaat door het bloed geabsorbeerd. Het bloed in de kleine bloedvaatjes ‘stolt’ (coagulatie) waardoor het afsterft en vervolgens door het lichaam wordt opgeruimd. Dit gebeurt zonder het omliggende weefsel te beschadigen?

Wat is belangrijk ?
Het is heel belangrijk dat de huid minstens een viertal weken voor de behandeling voldoende van alle vormen van UV-stralen (zon, zonnebank) wordt afgeschermd. Het dagelijks gebruik van een zonnecrème met een factor 50 vóór de behandeling(-en) is een absolute must. Uw huid moet er immers zo bleek als mogelijk uitzien want alleen dan bekomt men de beste resultaten. Ook na de behandeling gebruikt men de zonnecrème best nog een tweetal weken verder tot de huid mooi is hersteld. Bij ontstoken bloedvaatjes (acné rosacea) moeten de ontstekingen verdwenen zijn alvorens men kan behandelen. Na vasculaire behandelingen mogen geen ontstekingsremmende producten zoals b.v.  Aloë Vera of Aspirine, ... gebruikt worden. Het gebruik hiervan doet de werking van de behandeling te niet.

Het is belangrijk om te weten dat in sommige gevallen er door de behandeling een lichte zwelling of roodheid van de huid kan ontstaan. Dit kan enkele dagen duren.

Het is tevens belangrijk om te weten dat er soms meerdere behandelingen nodig zijn. Iedere behandeling zorgt in ieder geval voor een verbetering van de huidtonus. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn, dan wordt een periode van 2 weken (bij vasculaire aandoeningen in het gelaat) of 4 weken (in het geval van beenvaatjes) tussen 2 behandelingen aanbevolen. Het lichaam heeft tijd nodig om het bloed ‘op te ruimen’. Het totaal aantal behandelingen verschilt naargelang de huidskleur, de huidconditie en de ernst van het probleem.


PIGMENTATIE afwijkingen/aandoeningen
Onregelmatige pigmentatie wordt veroorzaakt door een groot aantal factoren. Schade door de zon of zonnebank  is de meest voorkomende oorzaak, maar ook hormonale schommelingen, huidziekten, een zwangerschap en de natuurlijke veroudering kunnen voor een verstoring van het pigment zorgen. De meeste vormen van hyperpigmentatie (een teveel aan pigment) komen voor behandeling in aanmerking: pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker, sproeten. Vitiligovlekken (een tekort aan pigment) kunnen we niet met lichttechnologie behandelen.

Hoe werkt de behandeling ?
Bij de behandelingen van pigmentaandoeningen passeert het gefilterd licht de opperhuid en wordt door het pigment in de huid geabsorbeerd. Het veroorzaakt hier warmte waardoor het pigment uiteenvalt.

Wat is belangrijk ?
Het is heel belangrijk dat de huid minstens een viertal weken voor de behandeling voldoende van alle vormen van UV-stralen (zon, zonnebank) wordt afgeschermd. Het dagelijks gebruik van een zonnecrème met een factor 50 vóór de behandeling(-en) is een absolute must. Uw huid moet er immers zo bleek als mogelijk uitzien want alleen dan bekomt men de beste resultaten. Ook na de behandeling gebruikt men de zonnecrème best nog een tweetal weken verder tot de huid mooi is hersteld.

De eerste dagen na de behandeling zullen zich in de huid donkere pigmentkorrels gaan vormen. De pigmentkorrels verplaatsen zich door het verhoorningsproces naar het huidoppervlak en worden vervolgens na circa 10 à 14 dagen afgestoten. Dan is de huid weer hersteld en zal de pigmentvlek lichter van kleur of verdwenen zijn.

Het is tevens belangrijk om te weten dat er soms meerdere behandelingen nodig zijn. Iedere behandeling zorgt in ieder geval voor een verbetering van de huidtonus. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn, dan wordt een periode van 1 week tussen 2 behandelingen aanbevolen. Het totaal aantal behandelingen verschilt naargelang de tint van de pigmentatie. Hoe donkerder de pigmentatie hoe meer behandelingen er normaal gezien nodig zullen zijn.

Zijn er contra-indicaties?
In sommige gevallen mag een behandeling met lichttechnologie niet worden gebruikt.

  • Men mag niet behandelen bij gebruik van sommige medicatie of antibiotica
  • Tijdens de zwangerschap
  • Bij personen die Roacutane of Tigason tegen acné innemen
  • Bij personen met epilepsie
  • Bij personen met huidkanker
  • Bij personen die Sint-Janskruid innemen of op de huid smeren

Laserontharing

VISIA huidscan

ENVIRON Gelaatsverzorgingen

SHISEIDO gelaatsverzorgingen

OxyGeneo + TriPollar

ENDERMOLIFT

Shiseido: basis verzorging

DERMAROLLER

SHISEIDO EXPRESS VERZORGING

Shiseido zen-verwen verzorging

Shiseido zuiverende verzorging

T-away

LPG endermologie

Shiseido Future Solution LX Yutaka verzorging

Lichaamverzorging & massages

Shiseido exclusieve manverzorging

Hot stone massage

Shiseido behandeling met alginaatmasker

Duo cabine

Pedicure

Kruidenstempelmassage

Manicure

Handen & voeten

Verwenpedicure/ manicure

Wimperlifting

Lichaamsmassage

Gelish

Kleurenanalyse

lichaamsverzorging

Nagelconstructie

Ontharen/ epilaties

Nagelbeugel

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vancora maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie